Krúžok modelárov v sezóne 2024 – 2025

Zdravím všetkých modelárov,

Je po letných prázdninách, verím že ste si všetci dobre oddýchli a zažili iba pekné a zaujímavé dobrodružstvá.

Od Septembra nám opäť pracujú krúžky na letisku v Slávnici. Konajú sa každý týždeň v Piatok o 16:00hod. a v Sobotu o 09:00hod.

Pozývame všetkých, ktorí majú záujem o letecké modelárstvo!

Pre najbližšie obdobie máme nasledujúce plány:

1. Výcvik v ovládaní RC modelov lietadiel – dnes som bol s Karolom objednať ďalšie 3 kompletne vybavené modely. Mali by byť dodané už nasledujúci týždeň. Potrebujeme využiť priaznivé počasie, aby ste sa čo najviac zdokonalili v pilotovaní modelov.

Súčasťou dodávky budú aj inštruktorské vysielačky, ale samozrejme potrebujeme skúsených pilotov, aby naučili lietať náš dorast.

2. Pripraviť halové modely F1N na zimné súťaže – sada 20 ks halových modelov sa podľa posledných správ už vyrába v Poľsku. Mali by byť hotové do dvoch týždňov. Pre konkurencie schopnosť ich ale treba patrične vylepšiť.

3. Dokončiť rozostavené modely z minulého roku – mnoho modelov je už tesne pred dokončením a je potrebné ich urýchlene dokončiť. Dajte mi vedieť aký je na tieto modely ešte potrebný materiál a vybavenie. 

4. Stavba modelov RESCO (link– tento model je objednaný na túto sezónu. Je to pekná balzová skladačka, ktorej sa určite potešia tí, čo milujú stavbu samotného modelu v dielni. Zároveň je tento model vhodný aj pre súťažné lietanie v kategórii RES, prípadne pre rekreačné polietanie s elektromotorom.

5. Historické modely – zachytil som, že tiež je záujem o stavbu historických modelov, čo tiež podporíme.

J. Dudáš

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *